KONYA / EREĞLİ - Konya Ereğli Cumhuriyet Anadolu Lisesi

03327132062
Gülbahçe Mahallesi 92567 Sokak No 12 42320 Ereğli/KONYA
Vizyon
Konya Ereğli Cumhuriyet Anadolu Lisesi olarak İlçemizde ve İlimizde tercih edilen en iyi okul olmak.
Misyon
Konya Ereğli Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ni tercih eden çalışkan ve yetenekli öğrencilerin, özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirip tüm potansiyelini kullanmalarına fırsat tanıyarak, yüksek öğretim kurumlarına yönlendirip başarılı olmalarını sağlar.
Başarılar
İNANDIĞIMIZ İLKE VE DEĞERLER 1-Öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmesi ilk önceliktir. 2-Öğrenciler bütün çalışmalarımızın odak noktasıdır ve amaçlarımıza temel oluşturur. 3-Biz birbirimizi öğrencilerin, velilerin ve toplumun sürekli gelişen beklentilerine ayak uyduracak şekilde geliştirmek için teşvik ederiz. 4-Hepimiz geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin başarısını artırmak için karşılıklı olarak sorumluluk alır ve verimli bir şekilde çalışırız. 5-Teknolojiyi yakından takip ederiz. 6-Biz birbirimize ve kendimize güveniriz. Öğrencilerimize bir birey olarak saygı duyar onları koruyup gözetiriz. 7-Sürekli olarak yeni öğrenme biçimlerine kendimizi adapte edecek beceriler geliştiririz. 8-Yetenekli, enerjik, coşkulu, üretken olduğumuzun farkındayız.
Biyoloji Laboratuvarı :1
08.00-15.20
Doğalgazlı Kalorifer
İngilizce ve Almanca
Ulaşım
İl merkezinden ilçemize düzenli tren ve otobüs seferleri vardır. İlçemizden okulumuza dolmuş seferleri vardır.
Servis Bilgisi
MEB Köylerden ücretsiz taşıma yapmaktadır. Bu öğrencilere ücretsiz yemekte verilmektedir. Merkezden gelen öğrencilere özel servisler vardır.
Ereğli ilçesi Konya´ya bağlı 147 bin nüfuslu büyük bir ilçedir.
İl Merkezine 150 km İlçe Merkezine 0 km
Kontenjan Bilgileri
2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılında 9. Sınıfa 4 sınıfa toplam 160 öğrenci alınacaktır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
https://e-okul.meb.gov.tr/OrtaOgretim/OKL/OOK06006.aspx sayfasından güncel bilgileri öğrenebilirsiniz.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda voleybol, futbol, badminton, masa tenisi, atletizm, basketbol, satranç çalışmaları vardır.
Proje Çalışmaları
Konya MEM Ekip42 kitap okuma projesi yürütmekteyiz. eTwinning projesi yürütülmektedir.